Waarom ik meedoe aan Alpe d’HuZes

Toen ver weg dichtbij kwam, werd denken doen. Dit was het begin van de tekst op mijn actiepagina voor AD6 in 2018. Kort nadat mijn broer de diagnose “ziekte van Kahler” had gekregen.

Bij onze deelname in 2018 werd ik onmiddellijk gegrepen door dit hele bijzondere evenement. Na een absentie van drie jaar (1 gepland en 2 door Corona), waren we in 2022 weer van de partij nu als gezin want de kinderen wilden na het zien van de beelden van de eerste deelname dat ook meemaken, zeiden ze.

In 2023 zijn we als vrijwilliger geweest, om op die manier het evenement me te maken en een klein beetje bij te dragen aan een goed verlopend evenement.

Twee weken na thuiskomst van AD6 2023 kwam de keiharde klap. Na 5 jaren waarin het goed voelen en positieve berichten de boventoon voerden, volgde volledig onverwacht het slechtst denkbare nieuws.

Op 16 juni 2023 kreeg ik van mijn broer het bericht dat de kanker in alle hevigheid terug was en er geen opties meer waren, hij zei te hopen op nog een beetje tijd. Precies 1 week later is mijn broer overleden.

Dat is de reden dat ik meedoe aan Alpe d’HuZes. Ruim 5 jaar heeft die ziekte ons gefopt om daarna knetterhard terug te slaan. Ik wil helpen om te zorgen dat kanker niet meer zulke dramatische gevolgen heeft.

Een wereld zonder kanker, dat wil ik.

Dit jaar voor de 4e keer naar Alpe d’HuZes, wederom gesteund door Schreuder en Remmits. Dat is wel heel fijn om elke keer vanuit je werkgever gesteund te worden bij participatie aan dit evenement.https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/VjennegoesAlpedHuzes3

Wilbert Holland uitvoerder Schreuder Bouwen langs water & wegen