Geluidsscherm snelwegen

Maatwerk oplossingen voor geluidsschermen

Verkeer is een van de belangrijkste bronnen van geluidshinder in Nederland. Stillere wegen en geluidsschermen helpen hier tegen. SCHREUDER BOUWEN LANGS WATER EN WEGEN realiseert al jaren GELUIDSSCHERMEN in alle soorten, vormen en materialen door heel Nederland voor provincies, gemeentes en bedrijven zoals PRORAIL.

Of het een geluidsscherm bij snelweg, kanaal of huizenwijk betreft en of om modulair of systeem bouw gaat, wij kunnen het gehele traject VEILIG en zo KLIMAATNEUTRAAL mogelijk bedenken en uitvoeren. Samen met architect en leveranciers, kiezen we de beste en meest duurzame oplossing. Ook zorgen we voor optimale communicatie met alle betrokken partijen zoals gemeente en bewoners.

Bel 020 6 333 676 of mail ons voor overleg met onze project managers. Die informeren u graag over de GELUIDSSCHERMEN, die we de afgelopen jaren binnen en buiten de bebouwde kom hebben gerealiseerd naast wegen, bij woonwijken etc. (zie actuele projecten onder het formulier). Voorbeelden van soorten geluidsschermen:

Geluidsschermen steen, hout, kokosvezel, grassen, planten, etc.
Energie-opwekkend zonnegeluidsscherm zonnepanelen, pv-panelen etc.
Geluidswal, groene geluidswal, ecologische geluidswal etc.
Groen scherm, natuurlijk geluidsscherm, Kokos geluidsscherm

SCHREUDER BOUWEN LANGS WATER EN WEGEN realiseert ook bruggen, kades, sluizen, fundaties voor kunstwerken, renovatie en meer.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Onze bedrijfsvoering is erop gericht om zo klimaatneutraal mogelijk te werken en we beschikken over alle benodigde (CO2 e.d.) certificaten:

 • VCA** (2008/5.1): Certificaat VCA Schreuder geldig tot 15-06-2021
 • CO2-Prestatieladder, versie 3.0, trede 5
 • certificaat CO2 Schreuder BLW&W 08-03-2022
 • veiligheidsladder trede 2 Schreuder 03-08-2023

Wilt u een ervaren bureau, dat landelijk en met scherpe tarieven werkt: Bel 020 6 333 676 of voer het formulier hieronder in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Aanvraagformulier

  (* = verplicht veld)
  Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacy statement

  GELUIDSSCHERMEN langs HET SPOOR, bij WOONWIJK en langs SNELWEG

  Geluidsscherm Breda in opdracht van PRORAIL
  Dit betreft een ABSORBEREND GELUIDSSCHERM, ontworpen door Rijksbouwmeester Koen van Velsen en in opdracht van PRORAIL. Het wordt langs de spoorbaan gerealiseerd nabij station Breda in binnenstedelijk gebied. Onze kracht van het realiseren van een geluidsscherm in beperkte werkruimte komt hier van pas en wij houden rekening met omwonenden en binnenstedelijke verkeersstromen. Spoorveiligheid staat bij ons ook hoog in het vaandel, wij hebben tevens trede 2 van de veiligheidsladder kunnen bereiken. Het betreft een Design en Construct opdracht.

  Geluidsscherm A2
  Deze opdracht wordt uitgevoerd voor BPD, die een enorme wijk realiseert langs de snelweg A27. Hiervoor zijn geluidsbeperkende maatregelen benodigd met zo min mogelijk verkeershinder. Dit hebben we tot genoegen van Rijkswaterstaat kunnen realiseren. Wij zijn hierbij gewend om ook de complete vergunningen te verzorgen voor onze opdrachtgevers bij de diverse stakeholders. Dit geluidsscherm is modulair opgebouwd en is daarmee ook herbruikbaar voor de toekomst wat erg duurzaam is. Wij kunnen voor onze geluidsschermen ook desgewenst materialenpaspoorten aanleveren. De korte bouwtijd heeft gezorgd voor meer reductie in de CO2 uitstoot dan vooraf was voorzien en minimale overlast voor bewoners. Bij het scherm zijn langs de houtvezelbeton elementen diverse klimplanten geplaatst, waardoor er in de toekomst een groenscherm gerealiseerd wordt, die opgaat in zijn omgeving. Hierbij is een mix toegepast van diverse soorten beplanting waardoor er diversiteit ontstaat. We houden hier rekening met aanwezige flora en fauna en controleren de omgeving op beschermde plant en diersoorten om onze werkzaamheden te realiseren.

  Barrierscherm A73
  Dit scherm is in opdracht van de Gemeente gerealiseerd op de snelweg A73. Dit scherm is op het wegdek geplaatst doormiddel van toepassing van betonnen BARRIERS waarop een scherm is geplaatst van aluminium cassettes met goede akoestische eigenschappen. Om dit scherm te plaatsen hebben wij in afstemming met Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen getroffen om een veilige werkplek te kunnen creĆ«ren.