Geluidsscherm snelwegen

Maatwerk oplossingen voor elk type geluidsscherm

Verkeer is een van de belangrijkste bronnen van geluidshinder in Nederland. Stillere wegen en geluidsschermen helpen hier tegen. Schreuder realiseert al jaren GELUIDSSCHERMEN in alle soorten, vormen en materialen door heel Nederland voor provincies, gemeentes en voor bedrijven als PRORAIL.

Of het een geluidsscherm bij snelweg, kanaal of woonwijk betreft of een complex modulair of systeembouw geluidsscherm, wij kunnen het gehele traject voor u uitvoeren. Samen met de architect en leveranciers, kiezen we de beste en meest duurzame oplossing en zorgen voor optimale communicatie met alle betrokken partijen zoals gemeente en bewoners.

We bereiden elk project nauwkeurig voor en zorgen dat alle partijen steeds alle actuele informatie over de voortgang krijgen. Hierdoor wordt het bouwen van een (ecologisch verantwoord) geluidsscherm, geluidswal e.d. een overzichtelijk en mooi project met tevreden opdrachtgever(s) en gebruikers!

Bel 0206333676 of mail ons voor meer informatie. Wij informeren u graag over alle soorten GELUIDSSCHERMEN, die we de afgelopen jaren binnen en buiten de bebouwde kom hebben gerealiseerd naast wegen, bij woonwijken etc. (zie hieronder actuele projecten). Voorbeelden van geluidsschermen die wij leveren:

Geluidsschermen steen, hout, kokosvezel, grassen, planten, etc.
Energie-opwekkend zonnegeluidsscherm zonnepanelen, pv-panelen etc.
Geluidswal, groene geluidswal, ecologische geluidswal etc.
Groen scherm, natuurlijk geluidsscherm, Kokos geluidsscherm

SCHREUDER BOUWEN LANGS WATER EN WEGEN realiseert ook bruggen, kades, sluizen, fundaties voor kunstwerken, renovatie en meer. Bij Schreuder werken experts die geluidsschermen fabriceren die milieuvriendelijk zijn, energie-opwekkend, met natuurlijke materialen zoals kokos, planten etc.

Historie
Schreuder Bouwen langs Water en Wegen is gestart vindt zijn oorsprong sinds 1924 in Amsterdam onder de naam aannemersbedrijf D. Schreuder. Een bedrijf met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van Geluidsschermen, Bruggen, Kades, Sluizen, Fundaties voor kunstwerken, Renovatiewerkzaamheden etc.

Schreuder is sinds 2012 onderdeel van Gebr. Remmits BV, een modern familiebedrijf met bijna 70 jaar ervaring op het gebied van de grond, water- en wegenbouw. In de afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Om ook de ontwikkeling en voorbereiding van projecten te doen, is ons ingenieursbureau RE-Infra BV ontstaan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Onze bedrijfsvoering is erop gericht om zo klimaatneutraal mogelijk te werken en we beschikken over alle benodigde (CO2 e.d.) certificaten:

 • VCA** (2008/5.1): Certificaat VCA
 • CO2-Prestatieladder, versie 3.0, trede 5
 • certificaat CO2 Schreuder BLW&W 08-03-2022
 • veiligheidsladder trede 2 Schreuder 03-08-2023

Wilt u een ervaren bouwbedrijf, dat landelijk en met scherpe tarieven werkt, bel dan 020-6333676 of voer het formulier hieronder in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Aanvraagformulier

  (* = verplicht veld)
  Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacy statement

  GELUIDSSCHERMEN langs HET SPOOR, bij WOONWIJK en langs SNELWEG

  Geluidsscherm Breda in opdracht van PRORAIL
  Dit betreft een ABSORBEREND GELUIDSSCHERM, ontworpen door Rijksbouwmeester Koen van Velsen en in opdracht van PRORAIL. Het wordt langs de spoorbaan gerealiseerd nabij station Breda in binnenstedelijk gebied. Onze kracht van het realiseren van een geluidsscherm in beperkte werkruimte komt hier van pas en wij houden rekening met omwonenden en binnenstedelijke verkeersstromen. Spoorveiligheid staat bij ons ook hoog in het vaandel, wij hebben tevens trede 2 van de veiligheidsladder kunnen bereiken. Het betreft een Design en Construct opdracht.

  Geluidsscherm langs de A2
  Deze opdracht wordt uitgevoerd voor BPD, die een enorme wijk realiseert langs de snelweg A27. Hiervoor zijn geluidsbeperkende maatregelen benodigd met zo min mogelijk verkeershinder. Dit hebben we tot genoegen van Rijkswaterstaat kunnen realiseren. Wij zijn hierbij gewend om ook de complete vergunningen te verzorgen voor onze opdrachtgevers bij de diverse stakeholders. Dit geluidsscherm is modulair opgebouwd en is daarmee ook herbruikbaar voor de toekomst wat erg duurzaam is. Wij kunnen voor onze geluidsschermen ook desgewenst materialenpaspoorten aanleveren. De korte bouwtijd heeft gezorgd voor meer reductie in de CO2 uitstoot dan vooraf was voorzien en minimale overlast voor bewoners. Bij het scherm zijn langs de houtvezelbeton elementen diverse klimplanten geplaatst, waardoor er in de toekomst een groenscherm gerealiseerd wordt, die opgaat in zijn omgeving. Hierbij is een mix toegepast van diverse soorten beplanting waardoor er diversiteit ontstaat. We houden hier rekening met aanwezige flora en fauna en controleren de omgeving op beschermde plant en diersoorten om onze werkzaamheden te realiseren.

  Barrierscherm langs de A73
  Dit scherm is in opdracht van de Gemeente gerealiseerd op de snelweg A73. Dit scherm is op het wegdek geplaatst doormiddel van toepassing van betonnen BARRIERS waarop een scherm is geplaatst van aluminium cassettes met goede akoestische eigenschappen. Om dit scherm te plaatsen hebben wij in afstemming met Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen getroffen om een veilige werkplek te kunnen creĆ«ren.